İSTANBUL / KARTAL - Hüseyin Saim Ekim Ortaokulu

KARTAL JMUN'24 HEYECANINI HSEO OLARAK BİZ DE YAŞADIK.

Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından planlanan KARTAL JMUN24' etkinliği Yüksel İlhan Alanyalı Fen Lisesi öğrencilerinin organizasyonu ve ev sahipliğinde 20-21 Nisan tarihlerinde 24 farklı ortaokuldan 175 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi. JMUN(Junior Model of United Nations-Birleşmiş Milletler Teşkilatı Modeli) , Ortaokul öğrencilerinin Birleşmiş Milletlere üye ülkeleri ilgilendiren konular hakkında tartıştıkları, çözüm ürettikleri aynı zamanda, Birleşmiş Milletlerin işleyişini öğrendikleri bir çalışmadır. Etkinliğin okulumuz adına yürütücülüğünü İngilizce öğretmenimiz Özlem Kiniş yapmıştır. Etkinliğe okulumuzu temsilen 6-B sınıfı öğrencilerinden Ahmet Eymen İlik ( BM Sosyal, İnsani ve Kültürel Komitesi/ Kolombiya Delegesi) , Deniz Kat (BM Sosyal, İnsani ve Kültürel Komitesi /Güney Afrika Delegesi) , Defne Yetim (Dünya Sağlık Örgütü/ Çin Delegesi), 7-A sınıfı öğrencilerinden Ali Bedirhan Gencer ( BM Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü/ İspanya Delegesi) katılmıştır. Ahmet Eymen İlik kendi komitesinde üstün katılım göstererek “En İyi Delege” ödülü ile onurlandırılmıştır.

KARTAL JMUN'24 HEYECANINI HSEO OLARAK BİZ DE YAŞADIK.

Sivil Savunma Kulübü topluma hizmet çalışması kapsamında gezi düzenledi.

İstilal Marşı'mızın Kabulünün 103. Yılını etkinliklerle kutladık.

Okulumuzda deprem ve yangın tatbikatı yapıldı.

Yıldızlar Sınıfı

Şubat Ayı Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında çocuklara Türk Kültürüne yönelik içeriklerle temas etme fırsatı sunuldu. Çocukların dil becerilerini geliştirmeye yönelik çalışmalar yapılarak yeni kelimeler elde etmeleri sağlandı.

Ock

Anahtar sözcüklerle hikaye yazma yarışması birincisi 8/B sınıfından Batuhan Keskin

Ock

Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında okulumuzda yapılan cümle/afiş tasarlama yarışmasında birinci olan 8/E sınıfı öğrencilerinden Damla Ecrin Han'ı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.